Aedificas Foundation beloont bouwbedrijven met een warm hart

Bouwbedrijven die kwetsbare jongeren helpen in de bloemetjes gezet

De Aedificas Foundation, een initiatief van de Confederatie Bouw om bouwbedrijven aan te zetten tot het ondersteunen van de kwetsbaren in deze samenleving, heeft haar jaarlijkse Awards uitgereikt. De Aedificas Foundation Awards belonen bouwbedrijven die samen met non-profitorganisaties kwetsbare groepen re-integreren in de maatschappij. Veel bedrijven doen namelijk aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit jaar vielen vier bedrijven in de prijzen: ze krijgen elk 5.000 euro om hun project verder uit te bouwen.
• Durabrik (Drongen) heeft vzw Toontjeshuis opgericht om inclusieve woonprojecten te ontwikkelen voor jongvolwassenen met een zorgbehoefte.
• Medewerkers van Renotec (Geel) helpen vzw De Waaiburg voor bijzondere jeugdzorg, onder meer bij het aanleggen van de tuin en het buitenterras.
• Besix (Sint-Lambrechts Woluwe) ondersteunt vzw TADA , een zaterdagschool voor kwetsbare tieners, zowel via bijlessen als financieel.
• Aelectrics (Eke-Nazareth) helpt vzw Liaan, die hulp biedt aan kwetsbare jongeren, meestal kinderen geplaatst in opdracht van de jeugdrechter. Het bouwbedrijf zorgt voor financiële ondersteuning en biedt hulp bij de verbouwing van het bestaand gebouw en het optrekken van een nieuw gebouw.
Juryvoorzitter en gelegeerd bestuurder van het VBO Pieter Timmermans: “Het is belangrijk dat bedrijven hun engagement voor de samenleving tonen. Betrokkenheid en solidariteit zijn essentiële waarden, binnen en buiten het bedrijfsleven. Deze vier laureaten tonen hun goed hart en willen kwetsbare groepen de nodige kansen geven. Ik wil hen, en uiteraard ook hun medewerkers, van harte feliciteren.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.