Innovatief weeftextiel op Domotex

Weeftextiel hoofdthema op Domotex

Domotex heeft zijn leidinggevende thema bekendgemaakt. De vakbeurs zal in januari vooral in het teken staan van innovatief weeftextiel. De organisatie stelt namelijk dat de techniek, hoewel die een van de oudste technieken is om textielproducten te maken, het nog steeds in zich heeft om oprecht innovatief te zijn. De tapijten, vloerbekledingen en op maat gemaakte productiemethodes die daaruit resulteren, zijn daar het mooiste voorbeeld van. De winnaar van de Carpet Design Award op de vorige Domotex, Simone Post met haar Vlisco Rug, is daar de illustratie van: een origineel ontwerp waarbij ze op originele manier gebruik maakte van gerecycleerd afvalmateriaal. Daarnaast was er in 2016 het Belgische Papilio met het tapijt Canvas, dat gemaakt was met stukjes uit gerecycleerde legertenten, samengestikt met een lederen ‘garen’ in een kruissteek. Dit jaar presenteerde het merk nog Rope Hope, een tapijt dat gemaakt was uit gerecycleerde lijnen die voorheen gebruikt werden door Filipijnse vissers.
Tapijten belichamen vandaag niet enkel het innovatieve proces dat aan hun bestaan voorafgaat, maar illustreert de rijkdom en diversiteit van de creativiteit van de maker. Bezoekers kunnen die creaties bewonderen om Domotex 2018 te Hannover van 12 tot en met 15 januari 2018.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.