naar top
Menu
Logo Print
21/08/2018 - ELISE NOYEZ

ALLES OVER SPUITAPPARATUUR

VOOR IEDERE TOEPASSING EEN GEPASTE OPLOSSING

Naast de verfrol en -borstel kan de schilder voor zijn werk vandaag een beroep doen op tal van spuittechnieken. Van kleine potpistolen of XVLP-systemen tot grotere airless en airmix spuittoestellen, voor iedere toepassing is er wel een oplossing. Toch is de keuze van de juiste techniek niet de enige vereiste voor een perfect eindresultaat. Ook de afstemming tussen pomp, pistool en verf is van doorslaggevend belang, net als een correcte afstelling en regelmatig onderhoud.

 

spuitapparatuur, airless, airmix

DE BELANGRIJKSTE ONDERDELEN

Spuitapparatuur bestaat uit meer dan een spuitpistool alleen. Ook de keuze van de pomp, eventuele compressor en slang heeft een bepalende invloed op het eindresultaat. Hier bespreken we de belangrijkste onderdelen en hoe ze in topconditie te houden.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen

 

airless, spuitapparatuur, airmixAIRLESS

Airless spuitapparatuur biedt een efficiënte oplossing voor het verven van grote oppervlakken. Dankzij een enkele laagdikte van 150 tot zelfs 250 micron kan er namelijk in sneltempo een goede dekking gerealiseerd worden. Door verf op hoge druk te verspuiten, bestaat echter ook het risico op een rebounce-effect.

Alles over airless spuitapparatuur

 

airmix, air-assisted, aircoat, airless, spuitapparatuur

AIRMIX

Binnen het gamma van spuittechnieken, biedt airmix zowat de middenweg. Bij deze toestellen wordt er namelijk niet alleen onder druk verspoten, zoals bij airless het geval is, maar wordt er verder nog perslucht toegevoegd. Deze zorgt voor een mooiere verneveling enerzijds (verstuivingslucht) en een betere aflijning anderzijds (vormlucht), terwijl er wel nog steeds sneller gewerkt kan worden dan met een potpistool.

Alles over airmix spuitapparatuur

 

 

 

Belangrijke accessoiresBELANGRIJKE ACCESSOIRES

Spuitapparatuur voor verf is genoegzaam bekend, maar dat zijn de verschillende onderdelen een beduidend stuk minder. Daarom lijsten wij hier de belang­rijkste accessoires op, waarbij we wat dieper ingaan op de technische specificaties en het onderhoud.

Dit zijn de belangrijkste accessoires