Een kleurrijke leeromgeving om grijze dagen tegen te gaan

De impact van kleuren in een leeromgeving

De impact van een goed kleurbeleid kan niet overschat worden. Kleur bepaalt mee hoe we kijken naar de wereld rondom ons en heeft een diepgaande impact op onze emoties, ons gedrag en ons welzijn. Om de invloed van kleuren in school- en leeromgevingen beter te begrijpen, deed Tarkett een grondig onderzoek naar de invloed van kleur op ons gedrag, emoties en ontwikkeling, zodat de kleurkeuze op een beargumenteerde en functionele manier kan worden benaderd. Net zoals een kamer wordt ontwikkeld met akoestiek, licht en luchtkwaliteit in het achterhoofd, is het ook belangrijk om rekening te houden met kleuren.
Op basis van interviews met meer dan 45 internationale experts en 40 jongeren en studenten werd voor iedere leeftijdsgroep (0 t.e.m. 25 jaar) een resultaat in de vorm van een kleurenpalet van negen kleuren opgesteld. Het kleurenpalet diende als werkbasis, waarop verschillende alternatieven en variaties mogelijk waren voor iedere unieke omgeving. Uit de studie blijkt dat, naarmate we opgroeien, niet alleen onze perceptie van kleur verandert, maar ook de invloed ervan op productiviteit, emotie en gedrag. Om een positieve invloed te kunnen uitoefenen aan de hand van kleurgebruik, moet niet alleen rekening gehouden worden met de functie van de ruimte en ervoor gezorgd worden dat de kleurkeuze past bij de context van het ((ver)bouw)project, maar moet er eveneens rekening gehouden worden met de personen die in de ruimte zullen vertoeven. Om het maximale uit een lokaal of zelfs uit een onderneming te halen, is het opstellen van een kleurenplan dus net zo belangrijk als het opstellen van een technisch plan.
Bekijk alle resultaten van de kleurstudie hier.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

TARKETT

DENDERMONDE

robert ramlotstraat 89
9200 dendermonde
052/26.24.11
Meer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Decoratie 

Decoratie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.