naar top
Menu
Logo Print

EEN ZELFKLEVENDE VLOER IN LVT? HET KAN MET XTRAFLOOR® FLEX PRO

Revolutionaire zelfklevende ondervloer van Xtrafloor® Flex Pro biedt de oplossing

Met Xtrafloor Flex Pro verloopt 
de plaatsing erg simpel, 
snel en schoonEen mooie designvloer is één, een goed geplaatste twee. Als Belgische specialist in luxevinyl ontwikkelde IVC Group binnen haar merk Xtrafloor een duurzame totaaloplossing voor bijna elke ruimte: Xtrafloor® Flex Pro. Deze zelfklevende ondervloer combineert de voordelen van een verlijmde vloer met het installatiegemak van een zwevende clickvloer. Wanneer de ondervloer voldoende vlak is, maar bijvoorbeeld niet glad of egaal absorberend is of wanneer het vloeroppervlak meteen beloopbaar moet zijn, is een installatie met Xtrafloor® Flex Pro de ideale oplossing.

VOLWAARDIG ALTERNATIEF VOOR VERLIJMEN

Vergeet bobbels, blazen of kiertjes in de vloer en ongewilde lijmresten. Met Xtrafloor® Flex Pro reikt IVC Group voor bijna elke ruimte een innovatieve oplossing aan. 
Deze ondervloer werd specifiek ontwikkeld voor een zwevende installatie onder de luxevinylvloeren van Moduleo. Want vaak kun je in de praktijk een dekvloer niet egaliseren of mag je LVT-tegels, -planken en -mozaïek niet verlijmen. 
In deze situaties is Xtrafloor® Flex Pro een professioneel alternatief. Zo blijft de lange levensduur van de luxevinylvloer behouden en moet hij niet aan functionaliteit, uitstraling of comfort inboeten. 
Bovendien kun je de vloer hierdoor spanningsvrij verleggen en afwerken met of zonder plinten en kun je ze makkelijk herpositioneren en weer verwijderen zonder sporen.

50% SNELLER GEPLAATSTE VLOER

Grote troef van Xtrafloor® Flex Pro is natuurlijk de vlotte plaatsing: simpel, snel en schoon. De ondervloer wordt makkelijk op een bestaande vloer geïnstalleerd - ideaal bij renovatie, effent ook kleine ongelijkheden in de dekvloer - en is perfect compatibel met Moduleo LVT-planken of -tegels met de verlijmbare versie (= dryback). Met die zelfklevende oplossing plaats je de vloer trouwens 50% sneller in vergelijking met een traditioneel gelijmde LVT-vloer. Doordat je geen lijm nodig hebt, kan Xtrafloor® Flex Pro zelfs op drukke plaatsen worden geïnstalleerd met een minimum aan hinder. Denk aan commerciële ruimtes zoals horecazaken en restaurants, winkels, kantoren of beursstanden. Met deze innovatieve ondervloer tekent IVC Group ook voor een verbeterde geluidsisolatie (tot 10 dB) en nog meer wandelcomfort. Die betrouwbare en duurzame ondervloer is uitermate geschikt voor langdurig of intensief gebruik en is probleemloos combineerbaar met watergedragen vloerverwarming en -koeling.

TROEVEN:

 • snelle en gemakkelijke plaatsing;
 • onmiddellijk beloopbare vloer = direct belastbaar;
 • stofvrije en geurloze installatie;
 • (onder)vloer achteraf verwijderbaar zonder schade aan de dekvloer;
 • sublieme dimensionele stabiliteit in combinatie met Moduleo LVT;
 • geschikt voor commerciële ruimtes en kantoren (rollende belasting van max. 250 kg);
 • effent ongelijkheden in de dekvloer: 3 mm in breedte, 1 mm in de hoogte voor verlijmde LVT;
 • verbeterde akoestische isolatie & wandelcomfort;
 • dikte: 1,8 mm;
 • rolafmetingen: 6,5 m x 1 m (6,5 m²/rol);
 • rolgewicht: 16,9 kg;
 • geschikt voor veranda's en etalages;
 • brandklasse Bfl-S1.

BEYOND FLOORING: OVER IVC

IVC is de commerciële tak van IVC Group, gericht op het creëren van unieke vloeren voor retail, horeca en recreatie, kantoren, gezondheidszorg, onderwijs en woonprojecten. IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste Europese fabrikant van luxury vinyl tiles (LVT) en vinyl op rol en tapijttegels. Met 1.600 medewerkers in 8 productie-units in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland ontwikkelt en produceert IVC Group ruim 120 miljoen m² vinylvloeren op jaarbasis.

Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding, met meer dan 130 jaar aan expertise. Als onderdeel van Mohawk Industries en met faciliteiten over de hele wereld blijft IVC bovendien steeds dicht bij u, waar u ook bent.

IVC GROUP

IVC GROUP

NIJVERHEIDSLAAN 29
8580 AVELGEM
+3256653211
-