naar top
Menu
Logo Print

HEIMTEXTIL VIERT VIJFTIGSTE EDITIE

Aandacht voor halve eeuw design

Van 7 tot 10 januari 2020 kan u opnieuw terecht in Frankfurt-am-Main voor Heimtextil, de grootste internationale vakbeurs voor thuis- en contracttextiel. Ondertussen is de vakbeurs al aan haar 50e editie toe. Om dat te vieren, staan er naast de gebruikelijke activiteiten ook enkele speciale events gepland. Het hoogtepunt wordt het groot jubileumfeest op woensdag 8 januari. Daarnaast zullen de designklassiekers van de afgelopen decennia worden tentoongesteld.

WAT TE VERWACHTEN?

Heimtextil
Heimtextil laat zijn vijftigste verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Naast een groot jubileumfeest worden ook enkele designklassiekers permanent tentoongesteld

Heimtextil is de ontmoetingsplaats van de textielindustrie. Alles is er te vinden, van decoratie- en meubelstoffen tot textiel voor de slaap- en badkamer, behang en zonweringssystemen. In de Trend Space kan u tevens de nieuwste trends ontdekken. Dankzij een vernieuwd concept is de beurs goed georganiseerd: exposantengidsen en navigatiesystemen begeleiden u tijdens uw bezoek.

ONTDEK DE TRENDS VOOR 2020/2021 IN KLEUREN, DESSINS EN TEXTIEL

Grietje Schepers, Anne Marie Commandeur, Carole Till, Anja Bisgaard Gaede, Harm Rensink & Titia Dane
Grietje Schepers, Anne Marie Commandeur, Carole Till, Anja Bisgaard Gaede, Harm Rensink & Titia Dane  (Pietro Sutera for Heimtextil)

Naar goede gewoonte brengt Heimtextil jaarlijks - in aanloop naar de beurs - een trendboek uit. Dat boek werd samengesteld door een panel van internationale experts, onder wie Anne Marie Commandeur van het Stijlinstituut Amsterdam. Om tegemoet te komen aan de onvermijdelijke gelaagdheid van onze identiteit, werden de trends opgedeeld in vijf sferen: Maximum Glam, Pure Spiritual, Active Urban, Heritage Lux en Multi-Local. Die thema's zullen ook uitgebreid aan bod komen op Heimtextil.

Klik hier voor meer uitleg over de thema's

JUBILEUMFEEST

“50 edities in de afgelopen vijf decennia is een zeldzaam fenomeen in de snel veranderende beursindustrie en is als het ware een eeuwigheid”, aldus Detlef Braun, CEO van Messe Frankfurt. Die speciale verjaardag mag dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom wordt op woensdag 8 januari, voor zowel exposanten als bezoekers, in hal 11.1 het Heimtextil @ Night feest georganiseerd. Tijdens dat feest zal een speciale jubileumfilm worden getoond met een terugblik op de vorige edities van Heimtextil.

HALVE EEUW DESIGN

Daarnaast zullen de designklassiekers van de afgelopen vijftig jaar in hal 9.0 opnieuw in de spotlights worden geplaatst. In de vier zalen zullen ook verschillende kleuren, vormen, meubels en designobjecten uit de afgelopen edities worden verwerkt.

HEIMTEXTIL PRAKTISCH

Waar?
Messe Frankfurt, Frankfurt (D)

Wanneer?
7-10 januari 2020
09.00-18.00 u. (vrijdag tot 17 u.)

Gratis naar Heimtextil?
Maak dankzij uw vakblad kans op een dagticket. Stuur een mailtje naar katrien.galle@messefrankfurt.be met vermelding 'gratis naar Heimtextil met Decoratie' of 'gratis naar Heimtextil met Projecto'

Meer informatie?
www.heimtextil.messefrankfurt.com

HEIMTEXTIL

MESSE BENELUX BELGIE LUXEMBURG

KON. ST-H GALERIJEN ARENBERGSTRAAT 1/bus C
1000 BRUSSEL
+3228809588
+3228809586