naar top
Menu
Logo Print

Nieuwe oplossing voor schilders: Het polijsten van gelakt aluminium!

Met een RUPES BigFoot machine wordt dan de oorspronkelijke glans hersteltDe eens zo mooie, verzorgde aluminium ramen of deuren van weleer lijken een aantal jaren door hun matte uiterlijk al aan vervanging toe. Weersomstandigheden en UV-stralen brengen vaak een doffe laag op de betreffende lak aan, waardoor het vaak een verouderd- en slecht onderhouden indruk geeft; het is z'n glans verloren', aldus Johannes Bex, Sales Manager bij WSB Finishing Equipment. Of een ander voorbeeld is bij het plaatsen van het aluminiumframe: het raakt beschadigd bij plaatsing, of het ís al beschadigd bij de transport hiervan. In beide situaties biedt RUPES BigFoot, via WSB Finishing Equipment een oplossing! Het polijsten van gelakt aluminium!

Met een RUPES BigFoot machine wordt dan de oorspronkelijke glans herstelt, of wordt de beschadiging weg gepolierd, waardoor het op slag helemaal opknapt! Dus direct resultaat, zonder dat het een nieuwe laklaag nodig heeft.

Hoe werkt het?

De laklaag welke op het aluminium is voorzien kan zijn glans terugkrijgen door heel minimaal een laklaagje te 'verwijderen' met een RUPES BigFoot machine. Het is zeer zeker precisiewerk, maar het gaat om een één- stapsbeweging, waarbij de machine het werk doet. De meest geschikte machines hiervoor zijn de: RUPES BigFoot LHR15, met een uitslag van 15 mm en de kleinere versie hiervan: De LHR75E met een uitslag van 12 mm. Beide machines zijn excentrisch, wat ervoor zorgt dat de pad continu voortbeweegt en zorgt voor een egale oppervlakte. Op de machine zit een polijstpad welke bestaat uit kleine deeltjes schuimrubber. 8 druppels RUPES Compound aanbrengen op de LHR15, of 4 druppels compound aanbrengen op de LHR75E en het polijsten kan starten! Na elke gedane meter raadt RUPES aan om de druppels opnieuw aan te brengen. Dit omdat de compound eerst een schurende werking heeft en tot slot een polijstende werking. Op die manier raadt RUPES ook aan om per meter te polijsten en niet per grote oppervlakken in één keer. Het polijsten is compleet zodra een oppervlakte ongeveer 3 keer is bewerkt.

Na de schurende werking én het polijsten kan de oppervlakte schoongemaakt worden met de RUPES MF doekjes en de oppervlakte worden voorzien van een RUPES protective Sealent P808. Op die manier worden glans & kleur volledig hersteld.

Situatie ‘na’Situatie ‘voor’WSB is al ruim 40 jaar als importeur actief op de Benelux markt voor alle soorten oppervlaktebehandelingen. WSB vertegenwoordigt o.a. de merken WAGNER, Reinhardt-Technik Walther-Pilot, TITAN, RUPES en Euromair. Voor WSB staan kwaliteit, service en opleiding centraal. Met 50 medewerkers in België en Nederland heeft WSB een compleet team om een optimale service te bieden naar iedere klant in de gehele Benelux, klein en groot. Zo heeft WSB bijvoorbeeld zowel in Wolvertem (BLG) als in Utrecht (NLD) een technische dienst voor reparaties. Ook is mobiele service bij u op locatie mogelijk. Alle interventies worden binnen 24 uur in behandeling genomen, maar we verzekeren natuurlijk vooraf de kwaliteit!

Misschien kunnen wij elkaar van dienst zijn, om uw schildersambacht te vergemakkelijken? Indien u hiervoor interesse heeft komen wij met heel veel plezier langs om ons gamma toe te lichten en samen te bekijken welke voordelen wij voor u kunnen bieden. Graag verwijzen wij u ook naar onze website: www.wsb-benelux.be waar u alvast digitaal kennis kunt maken met ons bedrijf. Hopelijk tot binnenkort.

WSB FINISHING EQUIPMENT

WSB FINISHING EQUIPMENT

VEILINGLAAN 56/58
1861 WOLVERTEM
+3222694675
-
meer info
Meer info

Bedrijfsinfo

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen.

Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service.

De merknaam WSB omvat producten en diensten van: WAGNER, WALTHER-PILOT, REINHARDT-TECHNIK, TITAN, SATA, RUPES, EUROMAIR, B-TEC, en HONEYWELL.