naar top
Menu
Logo Print

De Kleur van het Jaar volgens Sikkens is…

Sikkens stelt Tranquil Dawn voor als Kleur van het Jaar 2020. Een tint met wat pastel die zich soepel tussen blauw, groen en grijs nestelt. Tranquil Dawn doet dromen van frisse ochtenden en verre horizonten.

Tranquil Dawn

Op zoek naar onze roots

Onder leiding van Heleen van Gent gaat het Global Aesthetic Center van AkzoNobel, het moederbedrijf van Sikkens, elk jaar op zoek naar de kleur die volgend jaar alle trends zal bepalen. Kleurspecialisten en internationale designexperts bundelen hun krachten en nemen de nieuwste maatschappelijke tendensen onder de loep om ze vervolgens te vertalen in een nieuwe Kleur van het Jaar.

“Door de globalisering, mechanisatie en hightech technologie krijgen we het gevoel dat we het contact kwijtraken met de dingen die er echt toe doen, zoals onze relaties, ons welzijn, onze gemeenschap en de natuur”, vertelt Heleen van Gent. “In 2020 gaan we verder op zoek naar onze roots en de diepere betekenis van het leven. Mensen verkiezen een leefwereld waar ze tot rust komen, zonder zinloze afleiding.”

Color SensorBinnen enkele seconden een exacte kleurmatch

Een specifieke kleur vinden? Met de nieuwe Sikkens Color Sensor verkrijg je een exacte kleurmatch in enkele seconden. Plaats de Sikkens Color Sensor recht op een object. Binnen enkele seconden wordt de exacte kleur weergegeven in de gratis Color Sensor app. 

Color SensorStap 1 Download de Sikkens Color Sensor app
De Color Sensor-app is gratis en beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten

Stap 2 Vind de exacte kleur van elk object
Plaats de Sensor vlak op het object waarvan je de kleur wil scannen

Stap 3 Scan de kleur
Druk op de scan knop in de app en krijg een exacte kleurenmatch 

Wil jij graag kans maken op deze unieke kleurenmeter? Schrijf je dan nu in via het wedstrijdformulier

Het veelzijdig karakter van Tranquil Dawn

Vorig jaar koos Sikkens voor het energieke Spiced Honey, een kruidig honingbruin, als kleur van het jaar. “Dit jaar valt de keuze op Tranquil Dawn, een zachte, vloeiende tint die doet denken aan de ochtendhemel en ergens tussen groen, grijs en blauw zit. Het effect van Tranquil Dawn verandert afhankelijk van de kleuren waarmee het wordt gecombineerd.”

“Tranquil Dawn geeft ons de mogelijkheid om te experimenteren en te ontdekken welke sfeer het best bij onze identiteit past en hoe we willen wonen. Met z’n veelzijdig karakter belooft de Kleur van het Jaar een voorbode te zijn op de komende mode- en interieurtrends.”

Tranquil Dawn
Samen met zachte en neutrale pastelkleuren, ontstaat een rustgevend palet dat licht en ruimte creëert. Gematcht met planten, botanische prints, bleek hout, suède, fluweel, parelmoer,... voelen we ons dichter bij de natuur.

Tranquil DawnIn combinatie met gewaagde kleuren zoals koraal en zwavelgeel geeft Tranquil Dawn het interieur een speelse vibe. Gecoate metalen, terrazzo, geometrische vormen en plooipatronen passen hier perfect bij.

Tranquil Dawn


Wanneer de Kleur van het Jaar gecombineerd wordt met frisse grijstinten ontstaat dan weer een serene sfeer van monastieke rust. Natuurlijk hout, leder, linnen en gepolierd beton geven die rustige sfeer extra invulling.

Tranquil DawnDe creativiteit stimuleren, kan door de zachte tint te combineren met verzadigde, volle kleuren zoals bosgroen en aardse okers en met hout, leder, aardewerk, schilderachtige bloemen en bedrukt katoen.”

 

 

 

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

SIKKENS AKZO NOBEL PAINTS BELGIUM NV/SA

LEUVENSESTWG. (EVEREST OFFICE PARK) 248 /B
1800 VILVOORDE
+3222542211
-